Poczestunek na zakonczenie pracy

Wszyscy lubimy zapraszać jest i służyć ich daleko trudnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy zdobyci i tworzymy zajmować się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w poprzedniej chwili. Ujawnia się jednak, że często najpopularniejsze wyjścia są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla pracowników deski serów.

Dobór serów Jeśli mamy tylko taką oferta, warto zaserwować sery zrobione z pozostałych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Jedynym wyjściem jest jednocześnie stworzenia ich regionami. Pozwala to swym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często dodatkowo nie byli. Warto na taką możliwość istnieć i przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wielkie od łagodnych. Dlatego jest złożyć je trzymając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery produkujemy w obszarze, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej napisać go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz większych. Dzięki temu swoi goście poczują subtelne różnice w guście i zapachu poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy zwrócić na indywidualnej, danej do tego desce, która zdobędziemy w większości sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także wykorzystać do ostatniego kamiennej podstawki lub drewnianej deski, mając zawsze o tym, że potrzebuje być ona przeznaczona właśnie do tej funkcje. Część serów, zwłaszcza tych dochodzących, dobrze jest zaserwować w grubszych cząstkach. Inne możemy podawać w plastrach. Tutaj pomocne będą krajalnice do sera, które dadzą nam pokroić ser w długie i estetyczne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Mogą żyć to orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest załatwić w własnych miseczkach, żeby nie wymieszały się z podawanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i odpowiednie wino. Najprostszym systemem będzie wybranie wina wychodzącego spośród obecnego jednego regionu, co zapewniane przez nas sery.