Kotlet schabowy z ziemniakami

Tajemnicą idealnego schabowego, lub też kotleta wołowego, stanowi jego dobra struktura. Oznacza to, że aby otrzymać mięso nie tylko złote w smaku, a i odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba przyznać mu dobrą grubość, lub jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest odpowiedni w zwykłym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na parę dni, zawsze stanowi obecne potrzebny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie przygotowuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszystkiej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co istnieje szalenie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których serwuje się dużo kotletów schabowych, lub w biurach garmażeryjnych, gdzie oddaje się gotowe kotlety schabowe w dużej liczb każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To jednak tak inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu daniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w należyte miejsce urządzenia, i po kilkorgu sekundach przekazać go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często bierze się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich silnej i efektywnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas robienia kotletów więcej czasu posiada nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do zrealizowania jest wiele, wówczas warto skorzystać po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, by pomóc nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla swej wygody.